Смисълът на живота !

 

Една от най-известните мисли по темата е:

 „Животът е като кутия с различни бонбони, никога не можеш да знаеш какъв вкус ще ти се падне“.

 

Въпреки това, ние твърде често ограничаваме рамките на възможностите си като си налагаме грешни стереотипи на мислене. Но знаете ли…най-неочакваните неща са най-красиви! Всеки има индивидуален план и мисия тук на Земята! За мен смисълът на живота е именно в следването на този вътрешен нюх за борбеност и постигане на нашата „Лична легенда“(П. Коелю – Алхимикът).

Смисълът на живота е индивидуален, но се определя и подсъзнателно от колективното Аз. Животът е любов, той е приключение. Затова аз бих ви дал един много ценен съвет:

Живейте на момента, живейте в момента и живейте за момента! Изключете целият свят около вас, фокусирайте се в себе си, открийте вашата истинска цел, а след това я реализирайте и генерирайте идеите си в реалността. Послушайте различна музика, направете нещо креативно и нестандартно за вас, обичайте   силно. Единствената пропусната възможност е тази, към която ние не сме предприели решение да действаме! Животът е толкова кратък, че ние трябва да приемаме всеки ден като дар за промяна. Болката от загубите и хората, които сме загубили расте, но ние сме тук и е наше задължение да продължим напред. Да оставим пример за поколенията – как трябва да се борят с живота, за да не бъдат „погълнати от тъмнината“. И да, когато сме в окото на бурята е трудно да мислим позитивно и да  останем мотивирани, но не може да се предадем! В никакъв случай! Всеки човек бива подлаган на теста на болката и съмнението. Не трябва да се проваляме в този тест, в противен случай няма път назад. Ние попадаме в цикличност! Омразата и страхът от това да бъдем себе си никога в човешката история не са били фактор за щастлив живот. Никога  няма и да бъдат! Ние никога не трябва да позволяваме на негативното мнение на някой за нас, да определя нашата стойност и самите нас! Добротата е за силните, милосърдието за великите и способността да прощаваме и продължаваме напред – за боговете! Страхът е порок. Не се страхувайте от нищо! Знаете ли, замисляйки се: провалите, загубите и разочарованията са ме научили и дали много повече опит от които и да е успех. Защото до истинския провал се стига с много труд, влагат се много и всякакви емоции, а резултатът се помни за цял живот. Концепцията е: След всеки провал да успеем да се изправим поне 2 пъти по-силни! Не е лесно! Не е лесно да живееш всеки ден, със спомените (добри и лоши) и да знаеш, че те няма да се повторят. Не е лесно, но е само-удовлетворяващо. Това ни дава цялото себеуважение, което ни е нужно! Много хора се обръщат назад след като са минали през трудности или провал и си казват „Това е животът“.. не можем да обвиним живота. Това е нашата цел да съществуваме. Ние сме цяла една вселена готова да избухне и да сътвори нещо уникално след себе си! Искам от вас да се държите здраво и никога да не се предавате! Искам да запазите всяка идея и потенциал, който съществува вътре във вас и да го имплементирате в съществуванието си, като неразделна част от същността си. Дали другите ще го харесат, не знам. Важното е, че ние ще се почувстваме истински живи и щастливи. Дерзайте!  Успех!

  • Воля за успех !

Оставете коментар