Над страха !

Мислите ли си за живота? За това каква е целта ни тук и колко време ни остава?

Не сте сигурни? А мислите ли, че ще стане ей така…

Нищо което си струва да имаме не идва лесно при нас и нищо не става без промяна или без приемане на съзнателно решение да направим това, което трябва и което се изисква от нас за да живеем пълноценно. Бих казал, че това може буквално да ни спаси живота. Човешката раса е единствената, която е разграничила смъртта от реалния, дори 98%, шанс за смърт. Именно в това са нашите възможности – да не спираме да се развиваме и адаптираме към всичко. И въпреки това на колко въпроса ние отговаряме с „не знам…“? Страхът става реален тогава, когато ние му дадем пълномощието това да се случи. Когато го оставим да ни води през решенията които взимаме. Повечето хора „преминават“ през живота си без да разгърнат дори 1/10 от истинския си потенциал. А това най-често се дължи поради базови човешки емоции – страх, съмнение, нерешителност…  Получава се така, че колкото и да сме рационални и да се опитваме да сме независими от нищо и никого, ние сме подвластни дори и на базовите си емоции.

Но знаете ли – не е нужно!

– 70% от хората, които са превъзмогнали страховете си и са опитали – са успели.

-30% от хората се отказват в началото или по средата , но….

-100% от хората, които не са поне опитали да постигнат нещо или да реализират мечтите си са се провалили!

– Как да разберем от кой тип сме ние? Има само един начин – опитваме и даваме 100% от себе си. Отърсваме се от всякакви предразсъдъци и градим визия за бъдещето.

„Ама аз се страхувам от това да се проваля и ме е срам..“ Това е най-грешната и същевременно най-срещаната нагласа сред хората.

Не изпускайте мечтите си! Не се оставяйте по течението. Приоритизирайте, организирайте се и завладявайте нови върхове!  Страхът е толкова деструктивен, че някои хора се сломяват още преди да са започнали..

  • Това ме кара да потръпвам, приятели. Да се откажеш от своята мечта или цел само заради даден страх!? Не, не, не! Това не съм аз!
  • Мислете позитивно, бъдете здрави и никога не се отказвайте!

Истинската победа идва тогава, когато сме на ръба на силите си и положим това свръх нормално усилие на което само ние сме способни и което се появява точно един миг преди да се сринем. Това важи както за спортните постижения, така и за абсолютно всяка сфера в която искаме да постигнем нещо. Гарантирам!

  • Успех!

Оставете коментар