Кураж!

Никой не може да види какво е вашето въображение, освен вие самите! Но Господ подарява това, което има за вас, чрез вашето въображение! То не е посредствено, а опосредствано за нас самите. Опасността за нашето въображение се състой в това да го споделим на грешните хора.

Куражът е „нещо“ дълбоко в човешката душа. Но той работи постоянно за постигане на определени цели. Куражът не е последната спирка в живота или в търсенето на щастието. Той не е нещо, което човек може да повика в труден момент просто така. Ако го нямаме сега, най-вероятно няма да го имаме и в бъдеще. „Когато залогът е голям, усилията са нечовешки“! А тези от нас, които имат големи цели и очаквания (а според мен това сме ние всички) трябва да са непреклонни и неуморни в работата си! Куражът не е малката светлинка в края на тунела, той е самият влак. Той ни изкарва от мрака и води към светлината в живота.

Имаме ли куража? Да действаме към това, което виждаме когато си затворим очите? Дали ще живеем в мечтите или в страховете си? За мен отговора се крие в куража, а към хората, на които той им липса – Намерете го!

  • Потърсете – в душата, в сърцето, в разума си, но го намерете! Най-лошото нещо е, след време да си мислите „ами ако..“, „трябваше да..“ и „щях да..“ Защото тези мисли болят повече от това всъщност да направите нещо и да се провалите! Тук отново искам да подчертая, че това е възможно в България! Има път, има и начин. От нас зависи като разумни и амбицирани хора да го открием!

Успехът изисква кураж! Много по-лесно е да сме неуспешни, но успехът довежда до развитието.

Изисква се кураж, за да си различен! Изисква се кураж, за да отидеш там, където не си ходил досега, но си мечтаеш! За някой от нас се изисква да имаш кураж, дори само за да кажеш обичам те на човека, когото обичаш. А сладката победа? Никой не печели, без да има куража да даде 200% от себе си и никой не  излиза да говори на сцена, ако преди това не е проявил поне малко кураж и мотивация, за да се мобилизира да го стори!

Имаме ли куража в нас?

Иска се кураж за да сме мъдри, богати, изключителни, образовани и много други!

А сред всички тези (близо 8 млрд.)хора, които са на този свят, ние не сме тук просто за да се слеем с посредствеността. Ние сме тук да изразим величието си и да оставим следа! И повярвайте ми – едно духовно деяние е хиляди пъти по-ценно и силно от всяка една материална изгода!

  • Всички имаме моменти, в които ни идва да захвърлим всичко и да се откажем. Бягството никога не е решение! Шокът е голям и ни разклаща из основи. Единственото, което има значение в такъв момент е нашата воля и усилията, които ще направим. Да, трудно е, но няма ситуация по-силна от човешкия дух и възможностите му! Имаме ли куража да…
  • Аз го имам и ако трябва да съм откровен – никога не съм съжалявал за това!
  • Без значение колко е трудно, или колко трудно ще става – АЗ ще успея !

И продължаваш да се бориш, и продължаваш да се бориш, и не спираш! Без значение какво става… животът е за да се живее, а съдбата обича смелите. Ако ни е трудно, ако сме разбити или паднали духом на дъното – това е добре. Защото единствената посока оттам насетне е нагоре! Тази перспективност и позитивна нагласа ще оформи и развие след това целия ни живот. Упражнявайте я. Проектирайте добросърдечност и позитивизъм, и сами ще видите промяната в света!

Успех! Воля за успех!

-Методи Недев

Оставете коментар