Любовта пробужда душата да действа!

Хората, който пишат и променят посоката на историята имат нещо общо помежду си. Ако ги попитаме „Какво ги кара да издържат на болката и да продължават напред?“ те най-вероятно ще ни отговорят , че са открили своята истинска цел в живота.  Те са събудили тази сила вътре в себе си, която ги тласва към прогреса. Когато другите се отказват, тази сила ни бута напред към нашите цели. В същност, това което ни дава силата и куражът да пристъпим напред и да предприемем някои решаващи за щастието и успеха ни действия е любовта! Любовта – била тя към друг човек или някаква дейност, която практикуваме е може би най-силният мотиватор да търсим щастието. Тя ни зарежда, дава ни допълнителна енергия – да пречупим вредните си навици, да гледаме по-позитивно над нещата. Любовта може да ни помогне да премахнем повечето си вредни навици и да преминем през всички предизвикателства. Тази любов, която имаме към определен човек или към нещо за което се борим и за което копнеем с цялото си сърце, тя е представителна за великите души. Именно поради тази причина, аз решавам да живея в името на любовта и да обичам силно и се надявам единствено да убедя възможно най-много хора да направят същото, защото това е единственият начин да сме в хармония със себе си и със света!

Откъде идва енергията? Мога да ви уверя, по моя собствен опит, че когато започнем да обичаме и да черпим енергия от тази любов – ние се трансформираме в „ядрени реактори“. Този неизчерпаем източник на енергия ни издига нагоре – всеки ден, малко по-малко. Нашият живот струва толкова, колкото сме способни сами да дадем. А очите… няма по-зареждащо нещо от това да погледнеш в очите на човек, който те обича и да видиш онзи блясък който те стопля вътрешно. На пръв поглед това са базови човешки емоции, но ако им вдъхнем живот, те започват да ни въздействат и водят към щастието.

Да се отдадеш на любовта си е въпрос на смелост, затова тук движещата сила не е „какво ще получим от“, а „какво можем да дадем на“ другия човек! В любовта винаги има една странна връзка между процеса на създаване и процеса на изгубване на живота. Ние губим част от себе си, която даваме на другия човек, той от своя страна прави същото. И въпреки това щастието ни се увеличава, което ме клони към извода, че любовта е нещо трансцедентно. И не е само чудо, а причина за правене на чудеса. В момента съм влюбен… и да, чувствам се зареден с енергия и воля да действам върху мечтите си и върху това да дарявам щастие, не само на човека в който съм влюбен, а на целия околен свят. На теб – човекът, четящ тази статия пожелавам – много любов, силен дух и готовност да пожертваш това, което си, за това в което ще се превърнеш!  

В същност, любовта е действие на „предаване в..“ и сигурност. Предаване в ръцете на някаква по-висша сила и идеал и сигурност в това, че нито един от обичащите ни няма да ни нарани и убие душевността ни. Но това предаване е по-благородно от редица други дейности, които се практикуват в днешно време.  В същност – в лудостта се крие смисълът.

 

  • -Мисля, че статията е символична за любовта, която чувствам в момента, затова я посвещавам на нея – Г. Г.
  • Методи Недев

Оставете коментар