Финалът –

ФИНАЛЪТ

 

  • Идва краят на моя път като блогър, но смисълът на живота е да оценяваме радостта и „малките неща“ по пътя към успеха си. Да се оценяваме един-друг като хора. Това е върховният смисъл на живота – да го обичаме! Имам предвид, че ако ни движи напред нещо друго от желанието ни да обичаме, да се развиваме и да допринасяме за общото благо, най-вероятно трябва да се освободим от миналото си и да се променим. Как става това?! …
  • Кликнете на линка :  https://www.youtube.com/watch?v=j8baN2yTJEw

И продължете да четете… –

 

  • …Това става чрез решението – съзнателно – да определим целите на живота си. Нещо просто, нещо което можем да упражняваме всеки един ден. За мен например това са действията ми които могат да допринесат за даряване на чувства на щастие у другия човек. Така аз се чувствам победител в живота, защото знам, че съм „докоснал“ вътрешно други хора и съм им дал повод да са щастливи.
  • Ако го виждате и вярвате – много по-лесно е да го постигнете ! Фокусирайте се!

„Първата стъпка, преди който и друг да повярва е, че ние трябва да повярваме (в тази визия, в тази мечта, в себе си)… В тази линия на мисли, най-точна би била формулата „ Ако го повярвате – ще го видите“ !

Волята тласка към работа. Работата води до успеха. – От няколко години вече участвам във всякакви инициативи. Правя го безусловно и по собствено желание. Хората, моментите, личните победи,  спомените ми, а и провалите, са нещо много ценно, което съм получил – и то само заради непреклонността си, заради волята (която сам си създадох) и стремежът ми към прогреса. Искам и очаквам от теб – човекът, който чете тази статия – същото ! „Няма по-талантлив или човек с по-голям късмет от нашия.“ Ние сме факторът водещ към успеха !!! Много е семпло – имаме мечта- работим и се борим за нея. – Ние пишем сценария и ние сме актьорите. Вярвам и съм доказал това – мечтите работят, само ако ние работим по тях! Време е за „ъпгрейд“! Всеки телефон се актуализира ежемесечно. Ако ние не актуализираме себе си, ако не се развиваме (научно-интелектуално, духовно и емоционално) няма как да сме най-добрата версия на себе си, а оттам и да почувстваме щастие, докато сме живи тук. Затова – работете усърдно! За себе си, за другите, за любовта – работете. Но първо – да променим негативното минало, трябва да се пресъздадем като личности. Знам, че част от това, което чувствам в себе си, вече е и във вашите чувства. Дочетете статията, изяснете целите си, направете си тактика и осъществете успеха си! А ако не се чувствате готови – започнете от първата статия в блога ми – описал съм за вас почти хронологично – стъпките към успеха и щастието, и как да ги постигнем.

  • По пътя – Всичко, което може да се случи ще се случи. Което значи, че колкото повече продължаваме, толкова по-трудно ще става. Естествено успехът се крие в малките победи, а те в съзнателните ни действия към добър живот. Любовта и успехът са над всичко!
  • Хората променили историята и пътя на човечеството си приличат по това, че са различни от масите хора, че са повярвали в своя потенциал. Това не е нещо трудно, но трябва да тренираме духа и волята си ежедневно, за да го постигнем. И да работим! Вече ви казах – ограниченията са измислици на страха ни. Тренирайте волята и вярата в себе си!
  • Извиненията и ограниченията – вън от съзнанието ни ! От днес – приемаме усърдната работа като първостепенна нужда, а общочовешкото ни щастие и прогрес като цел за осъществяване на личната си легенда и оставяне на положителен завет за идните поколения. „С нами Бог! (Гео Милев)“ Ако повярваме, че е възможно – Може да постигнем невъзможното!
  • Избутайте се сами до абсолютният лимит на възможностите си! Ще успеете!

Уважението не е нещо което се дава. То се печели! А ако целите ни са достатъчно големи, с помощта на волята – мечтите стават реалност (тук отново ще ви напомня да прочетете някои от предходните ми статии в сайта). Не ни трябва чуждото мнение. Ние, като хора имаме дарбата на собственото мнение, собствена сърцатост и способността да управляваме по-голямата част от емоциите си ( ако се фокусираме!).

Начинът по който умовете ни са изградени – те ни ограничават. И в същност не ни липсват мотивация или възможности. Липсва ни силна воля, с помощта на която да се впуснем в трудностите и да излезем от тях като победители..

Ние не контролираме събитията по света, но трите фактора, които имаме възможността да контролираме са: 1. Нашият фокус (гледна точка), 2. Значението на нещата който се случват за и на нас. 3. И най-важното – можем да изберем какво да направим, какво действие да предприемем, за да направим живота си добър. И ако се замислите ще осъзнаете, че тези три фактора наистина управляват целия ни живот. Нашият ум е бойното поле! Не се оставяйте на възприятията да саботират успеха ни! Типично за всички велики е, че те често действат и мислят несъобразно, а понякога и в противоречие с общоприетата човешка логика. Това е и изключително тънкият момент на осъзнатост и разкриване на собствения си потенциал! Най-важната мантра е: Когато искате да успеете, толкова силно, колкото имате нужда да дишате – тогава ще успеете! Ако мислите за това, ако успехът е вашата храна и вода – най-малкото което ви обещавам е, че ще живеете щастлив живот!

  • Всеки от нас има 24 часа на разположение. Замислете се за начина по който контролирате времето си. Промените ли решенията си – променяме всичко!

От тази гледна точка – контролирайте егото си. Станете собственици на грешките, извиненията и на мисията си тук! Спрете да обвинявате когото и да е за неуспеха си и работете още по-здраво за него! Не се стремете да сте като когото и да е друг човек. Бъдете оригиналната версия на себе си и добри хора. И винаги помнете:  „Аз съм господар на собствената си съдба!“

Бъдещето тепърва предстой. Ако го планираме удачно и превърнем плановете и мислите си в действия, и ако се само дисциплинираме  – щастието, което ще получим несъмнено ще е по-безгранично от всяко друго човешко благо! Обещавам ви това!

 

Ако сте прочели статията и блога ми от началото – благодаря ви !

Нямам парична изгода от това, не ми е и нужна!

Единственото, което искам да обещаете на себе си е, да преследвате мечтите и щастието си независимо от обстоятелствата и да бъдете добри хора! Да сте горди, че сте българи и да се борите за успеха!

 Всеки един от нас е потенциален шампион в конкретна сфера!  

Оставете коментар