Самооценка

Започвам да забелязвам нещо интересно..

Все по-голям брой хора ми казват, че съм уникален, добър, страхотен и т.н. „човек“. И също, че те не биха могли да живеят по моя „начин на живот“..

Защо е така? На какво се дължи това?

Хора, обръщам се към вас искрено и твърдя, правя и ще отстоявам визията си, че бъдещето и щастието ни са такива, каквито сами си начертаем. Ако не направим съзнателното, детерминирано усилие да действаме над мечтите си и не фокусираме волята си към това и особено ако не бъдем по-добри личности, как ще открием смисъла на живота..

Работа, професия, обстоятелства.  Всеки може да работи. Това означава да вършим труда, на който сме способни. Професията е нещо, което се усъвършенства  и тренира. Тя е рефлексия на нашите умения. А обстоятелствата – те могат да ходят по дяволите, а на тяхно място да си начертаем една хубава пътека, точно както децата чертаят, когато им дадеш лист и молив и да ги усъвършенстваме. Нашите обстоятелства не са фактор за успеха ни, колкото е волята ни. Обстоятелствата представляват възможности, които поради някаква причина, ние сме пренебрегнали.

  • „Но аз не мога. Твърде трудно е…“
  • „Ама, това сега ли да го правя“

-Няма извинение, което волята ни за успех да не преодолее! Имам толкова богат житейски опит на успехи и провали, които сам съм си завоювал и знаете ли, провалите бяха по-полезни, защото аз израствах от тях. Аз се храних и мотивирах от тях. Не промених себе си и детската си доброта, само заради временните състояния на гнет и провал. Един вид се чувствам магически и щастлив. Това е нещо, което парите не могат да купят – любов към живота ! Воля да се бориш!

 

Та…ние сме хора за да живеем истински! Именно прегръдките са по-силни от оръжията. А енергията по-силна от обстоятелствата. Животът минава доста бързо. Ако не се спрем, погрижим и замислим за него, той ще отлети. Тайната на живота е да се научим да се мотивираме, за да осъществим мечтите (заложени единствено на нас). Вярвате ли в себе си? Човек без силна воля е роб на настроенията на другите хора. Проекциите на мечтите ни в света са нашият отговор на въпроса „защо да живеем?“

Всичко, което сте казали ще се „изгуби“ ако не го разграничите от границата на човешките възможности и не му придадем енергия и най-висш смисъл за съществуване. Знаете ли, че всеки от нас има ДНК, което никога няма да се повтори. Нито в бъдещето, нито в миналото. Същото е и с разсъдъка ни. Този потенциал е уникален за всеки, повярвайте ми от разговори с много хора аз виждам, че няма безполезни хора. Има хора, които никога не са използвали потенциала си и не са излизали от зоната на комфорт. Изкуството на живота е да пренесем духа си от реалността към мечтите си, а след това да трансферираме тази енергия в настоящето. Готино е!

|Ние хората не сме създадени да бъдем статични, а да оформяме Вселената.|

В момента, в който си спомняте тази мисъл, помислете и за въздействието, което имате над света. То може да бъде всеобхватно и вълнуващо. „Днес ще правя……………., защото един ден, аз ще бъда………….….“

 

Успех!

 

Силата е в нас! :

https://www.youtube.com/watch?v=VmzW4ZQs10o

Оставете коментар