Защо да тренираме?!

Защо да тренираме?

  • Страхил Иванов от Fitbg създаде у мен идеята да напиша този монолог към трениращите и
  • не-трениращите хора в страната ни.

 

Много малко хора знаят защо (всъщност) правят нещо. Навиците ни, ни карат подсъзнателно да правим неща, които не винаги са ни нужни или не искаме.   Нека помислим за себе си. През годините ние постоянно се влияем от чуждите мнения и критики. Ако обаче приемем тренировките като цел и начин на живот, те стават много повече от задължение. Те стават възможност. Заглушете хейтърите. Ако не сте родени със специални генетични заложби единственият начин да оформите тялото и умът си е тренировката (работата). Знам го от личен опит !

НО… тук идва една голяма променлива. Ако давате 60% от себе си по време на процеса, не очаквайте 100 % от успеха накрая.  Ако  обаче даваме 120 % от себе си, постепенно, и тялото, и умът ни ще започнат да действат за изпълнението на нашите цели. Фитнесът не е задължение, той е страст. Това което мразя в днешното поколение със Снапчат, Фейсбук и пр. е, че те говорят едно, но не изпълняват. Не лъжете себе си! Защо да чийтваме диетата? Не е ли по-добре да сме постоянни и да се наслаждаваме на резултатите от труда си 24/7.  Усърдната работа побеждава таланта, когато талантът не работи усърдно. Колкото по-големи са целите ни, толкова по-усърдна е работата и от друга страна  по-сладък е успехът. Чуйте ме, мързелът е за ленивците, а вие сте хора. Не се надявайте и на късмета. Той е просто резултатът, когато усилията от тренировките ни се срещнат с правилните обстоятелства. Ако искате да сте първенци в живота – започнете от нищото и се трудете до върха. Вложете всичко – пот, кръв, работа и пари. Искам да тренирате толкова здраво, че след всяка тренировка да имате мускулна треска. И познайте, след като тази треска отмине – започва растежът, започва успехът ви. Ако беше лесно всеки щеше да е шампион. No pain – No gain!

 

Преминете ли границата на болката и дискомфортът, от другата страна ви чака успехът.

Всеки ден се будя, правя си списък с цели за деня (съобразени с най-висшата ми цел) и  дерзая.

Дали е лесно – Не

Дали е предизвикателно – Да

Спокойно и комфортно ли е – Не

Ще се изпотя ли – Да.

Ще падна ли на колене от болка – ДА, възможно е.

НО именно във възхода след падение стой растежът ни. 

Така е и с мускулите. Ако примерно направим 3 серии с тежест 35кг. Именно  четвъртата серия, но с тежест 45кг. ще направи най-голямата разлика в мускулатурата ви.

НО, какво ще ни даде сили да направим тази четвърта серия ? – МОТИВАЦИЯТА!

  • Ако наистина желаете и вярвате в успеха си – на 100 % ви гарантирам, че ще има един огън вътре във вас, който да ви разпали и проговори, когато сте на път да се откажете. Вслушайте се в онова тихо гласче вътре във вас, което ще ви прошепне, че можете и че сте готови, и се доверете на него. Удавете съмнението в жаждата си за успех !!!
  • – Какво чакате? Действайте ! –
  • Границите на възможностите ни са граници на потенциалът ни !
  • АЗ МОГА, АЗ ТРЯБВА, АЗ ЩЕ – Повтаряйте си го Всеки ден !

 

  • Вие сътворявате собствената си реалност !

     

– Методи Недев

https://www.youtube.com/watch?v=guw-OLTTVQQ

 

Оставете коментар