Съветът на Джак Ма за младите хора.

 

  • Джак Ма е китайски бизнесмен и милиардер. Той е създателят на китайския гигант за електронна търговия – Alibaba.  Попаднах случайно на неговите съвети за младите хора и как да осъществим идеите си и реших да ви ги споделя. Дано ви послужат в ежедневието като начин за справяне с трудностите и ситуациите в които често изпадаме, като активни хора, защото знаете ли… в същност нещата са много по-несофистицирани отколкото ние ги изкарваме. .

 

  1. Съвет № 1 – Правете достатъчно грешки. Всъщност, колкото се може повече грешки – Не се притеснявайте. Падате-изправяте се, падате-изправяте се. Насладете се на живота и на представлението. Не преосмисляйте всичко и по-често се доверявайте на интуицията си за нещата. Всяка грешка, която направим е опит и награда за нас. За мен лично – именно този тип мислене ме кара да се впускам във всякакви предизвикателства, да елиминирам ограниченията, които социалната среда се опитва да ни постави и да живея щастливо. Животът е състезание по креативност, състезание по независимост на индивидуалното човешко мислене и състезание по въображение. Никой не може да ни отнеме тези три качества, ако ние самите не им ги предоставим (ако не се предадем). Според Джак Ма, креативността ще задвижва света към прогрес в бъдещето и е съществено за нас, да запазим това качество, което е най-силно и притежаваме още от детска възраст. Освен IQ и EQ, той ни съветва да се фокусираме върху LQ – коефициентът на любов.
  2.  Съвет № 2 – „Млади хора, работете като едно и не се притеснявайте. Всяка грешка е източник на стойност за вас. Ако мислите машинално – грешките ще се появят. Мислете креативно и бъдете любознателни. Най-хубавото е, че имате шанса. Спомнете си фразата на Форест Гъмп: „Животът е като кутия с бонбони, никога не се знае какъв ще ти се падне“.

Има много неща, които може да ни се струват невъзможни за постигане, но по-скоро фактът тук е, че чрез нашето мислене ние се убеждаваме, че са невъзможни и затова те стават такива. В интерес на истината, когато започнем да мислим „отвъд“ възможностите си, ние можем да се препрограмираме и да постигнем много неща, които понякога дори изглеждат абсурдни, ала уви… никога не подценявайте потенциала си и въздействието си върху света. Никога! Примерът, който мога да дам за себе си е, че като малък изпитвах срам да говоря с хора и ми се струваше невъзможно да бъда добър комуникатор. Ето ме днес – скоро завършвам връзки с обществеността и ще продължавам да се развивам в сферата на комуникациите с силна устременост и мотивация. Не защото успях в нещо, а защото волята ми да успея в по-големи мащаби е по-силна от всяко обстоятелство. Никога не подценявайте собствените си възможности и силата да се само убеждавате да гоните цели! Спокойно, има изход от всяка тревога. Ние шампионите, ние не се оплакваме, ние не се предаваме!  А ако се случи да загубим борбата – горе главата, поемаме си свеж въздух и напред към следващата възможност!

  1. Съвет № 3 – Лудостта е наш приятел. Лудостта, граничеща до свръх-интелектуалното състояние на ума, може да ни донесе огромни печалби. Младите предприемачи не трябва да се страхуват от провалите и паденията, а да ги приемат с усмивка. По-възрастните хора имат една много мъдра поговорка – от мръщене се правят само бръчки на лицето. Затова приятели – слагайте една голяма усмивка на лицата си и останете красиви и амбицирани. Ние се учим от грешките си, но не се предаваме. Самоуважавайте се! Придайте си лъчезарна усмивка и пламъкът на великите в очите си. Нужно е само да действате! През 2019 г. всичко е раздвижено и разработено. Единственият ви шанс за голям успех се крие в креативността и духът ви да гоните успеха! Но без начало – няма край и няма промяна. Започнете където сте, с каквото разполагате, защото за сега то е достатъчно. Без оплаквания!

– И не забравяйте: Колкото по-трудна е борбата за успеха, толкова по-сладка е победата.

Напред български лъвчета!

 

Коментари

Оставете коментар