Изборът

Изборът. (the choice)

Ние, като човешки същества, живеещи в 21 век, имаме уникалния шанс да бъдем всичко за което си мечтаем. Защо „Изборът“? Нека просто да ви кажа, че всичко започва с взимането на едно съзнателно решение – да тръгнем по този път. За нас не би трябвало да е до такава степен решаващ фактор мнението на другите или тяхната оценка за нас. Ако имате мечта, вървете и я сбъднете!

  • Коя е единствената сила, която контролира качеството на живота ни? Ти я имаш, аз я имам, всички притежаваме тази сила. Това е силата на избора! Ако има едно доказателство за съществуването на тази сила, това е успехът. Успехът е отражение на житейските ни избори – дали ще поемем по лекия и неангажиращ път или по трудния и по-дълъг път, но който ще ни накара да израснем духовно.
  • Ние не можем да контролираме развитието на нещата, но можем да контролираме: 1. значението им, 2.въздействието им върху нас и 3.можем да изберем какво да направим! Тези 3 фактори реално определят пътя на развитието ни. Не толкова обстоятелствата, колкото изборите ни са това, което контролира живота ни.

( Помислете (без да оставате дълго в миналото си) за моменти след които сте си мислили, че ако бяхте направили друг избор – животът ви щеше да е по-добър).

Понякога малките решения са тези, които променят живота ни. Например: Ако излезете на разходка и срещнете случайно любовта на живота си.

Или ако решите да станете фотограф, а това ви влече и започнете да се упражнявате по 10 часа на ден, за да станете най-добрият. Напълно възможно е това решение да ви направи известни и щастливи хора.

Решенията са равносилни на съдбата!

  • Не става въпрос за нашите условия на живот. Ако искате нов живот, започнете с нов избор на решения.
  • Не харесвате работата си – променете я!
  • Не харесвате образованието – допринесете за подобряването му!
  • Не харесвате чуждото мнение – дайте по-добро и ерудирано мнение и докажете правотата си!

Но първо – променете себе си..

Няма правилно и грешно. Има реализирани и скрити решения, които биват създадени  за взимането на даден избор. Решението е, когато се абстрахираме от всичко останало и се насочим директно към този избор, когато действаме целенасочено и мотивирано преследваме целта!  Малките решения образуват голямата картина! Затова шампионите не спират да работят, да се провалят и да успяват. Може би за мен лично – най-лошият избор е липсата на избор (когато решим да бездействаме).

Cerca trova (търси и ще намериш). Няма невъзможно, няма безизходно положение. Всичко е една възможност, която нашият избор да действаме  въвежда в реалност. А животът е едно голямо приключение на което ние сме създателите. Изключително важно е да правим това, което обичаме.

| Съдбата ни се кове от това какво правим ние самите! | Всичко останало е резултат от тази мантра!

-Методи Недев.

Оставете коментар