Отдаденост (Ще се справя)

Отдаденост

(Аз ще се справя)

Защо вярвам, че мотивацията действа (по-скоро ни кара да действаме)?

Нека ви разкажа за последното нещо, което ми се случи. На 18.05.2019г. се записах и бягах на благотворителен маратон. Каузата ми се стори добра и реших да се включа. Бягането беше над 10км. При което трябваше да помогнем на всеки нуждаещ се да стигне до финала. Бях се отдал на каузата и това ми даде сили. Когато например силите ми бяха на привършване (някъде около 7-мия километър) аз се сетих за каузата и хората, за които бягаме. Те бяха моят източник на сила (мотив) да стигна до финала. Започнах да си повтарям наум „ Мога, мога, давай!“ и усетих някаква много странна енергия. Беше неописуемо: започнах да бягам по-бързо. Както нямах сили и си помислих да се откажа (не че бих го направи де. Не съм от отказващите се)…Изведнъж почувствах прилив на енергия и започнах да бягам сякаш съм в началото. Чувството беше уникално. Затова продължавам да твърдя и да ви убеждавам, че ако останем мотивирани – ние оставаме силни. Ако искате да живеете продуктивен и полезен живот започнете да се фокусирате върху чувствата, емоциите и труда, които произвеждате, а не върху това което искате. То идва от само-себе си . Нашето поведение и цели са това, което ни прави уникални хора. Когато правите нещо, защото цените процеса и труда си – нищо не може да ви спре! Предизвикайте себе си! Усетете болката. В същност болката предизвиква растежа. А знаете ли, когато болката напусне тялото ни – следва успехът!

Искате ли да живеете продуктивен живот? Живот със които да допринесете за всеобщото щастие? Искате ли да сбъднете мечтите си? Повечето хора ще отговорят – да. Но вижте какво показва статистиката, приятели.  Само 1% от всички оправдават очакванията…

  • Всичко е в главите ни. Самодисциплината ни е факторът, който най-силно привлича успеха към нас. Трудно е да „живеем“.. ДА, трудно е, но си струва! То ще ни направи щастливи и ще ни даде шампионски дух. Дори да се провалите.. Има една поговорка: съди човека по плода, които произвежда, не плода за които говори. Аз вярвам в това. Това е моята мантра и затова гоня цели и мечти. И успявам. И съм щастлив…
  • Усърден труд – отдаденост към целта.
  • Усърден труд – отдаденост към целта.
  • Усърден труд – отдаденост към целта !

Учите ли нещо ново, променяте ли се към по-добро, вървите ли напред, когато ви посочват пътя назад?

Всеки има желанието да се промени, но малцина имат дисциплината и реалната представа за саможертвите, които ще трябва да направят за тази промяна. Мечтите ни са в главата. Планът за успех също. Реално нашата задача е да се дисциплинираме и да работим, за да приведем тези мечти към реалността. Аз няма как да ви кажа подробно как да стане това. Това е ваша задача, ваше задължение и вашето щастие. И ако до тази част на  статията сте на мнение, че пиша глупости, искам само да ви уверя, че аз живея страхотен, вълнуващ и интересен живот и то без да се осланям най-вече на материалните блага. Аз съм отдаден на своята цел – да направя светът и в частност България по-добро място, а хората по-добри. Това ме прави щастлив, това ми дава сили. Най-неочакваните неща са най-красиви.

Без извинения и мислени бариери! Те не са валидни. Те са лъжи, а как спираме лъжите? Чрез истината. А тя приятели е, че всяко велико нещо, всеки велик човек, които е направил нещо в същност в началото не е бил повече от обикновен човек, както нас.

И за финал – искам да ви призова да станете посланици на каузата ми. Когато видите унил човек или когато се почувствате слаби – мотивирайте/се (може да прочетете другите ми статии, за да разберете други начини как). Но искам да сте сигурни и да вярвате, че няма невъзможни неща, че ние самите имаме величие в себе си и че да помогнеш означава да си щастлив.

Успех! Воля за успех!

– Никога не се предавайте!

– Никога не спирайте да вярвате в себе си!

Оставете коментар