За хората и целите…

„Любовта е над всичко!“

Доброто не е достатъчно, ако може да бъде по-добро и по-доброто не е по-добре, ако може да е най-добро! Чрез знанията и мъдростта си, ние създаваме една уникална версия на себе си.  Но да се върнем към момента, в който се влюбихме. Любовта е винаги падане под нечия магия, но е и Най-магическото чувство на света. Ние оцеляваме, радваме се и успяваме благодарение на любовта получена от  другите. Това е хубавото в живота, че има голямо разнообразие. А когато сме изморени емоционално, ние сме склонни да си създаваме изкуствени страхове, умора и нихилизъм. Тази умора ни прави параноични и страхливи. Тя ни отнема щастието. Но ето какво забелязах и защо пиша тази публикация…

  • Хората (всички, дори ти читателю) искат да бъдат обичани. Ние всички търсим истинската любов и едновременно с това – я отхвърляме и се само-убеждаваме, че е по-важно финансовото положение или други обстоятелства. Сами се уморяваме и разочароваме. Но защо?
  • Ако бяхме като децата..

Преди няколко седмици видях дете, което без да бъде подтикнато от майка си отиде и даде стотинка на жена, която просеше. Това ме зарадва, след което и аз повторих доброто дело. Затова ви предизвиквам да бъдете позитивни и добри хора, да се радвате на живота и това което имате. От личен опит знам, че нищо не е сигурно и вечно, но знам също и, че доброто води до добро. Ако сме добри, живеем пълноценно и помагаме на другите – и ние ще сме щастливи! Толкова е просто…

Нужна е малко любов..

Ооо, ще бъде приказно.. Да си заобиколен от добри хора, това е приказка. Ние като българи имаме право да сме щастливи. Имаме всички нужни средства и приоритети. Нужно е да действаме и да привлечем щастието си. Ако слушате единствено ума си – не смятам, че можете да живеете щастливо. Ключът е в симбиозата между интелект и емоции ( IQ+EQ ).

  • Абсолютно нищо, което е невъзможно да се оправи, не може да ви се случи. „Когато се оплакваме, никой не може да ни помогне“ (Стивън Хокинг). А за успеха и щастието са нужни цел, работа и саможертви.

Любовта се упражнява. Започнете със себе си, задайте си цели, бъдете по-добри, трудете се. Болшинството от хората живеят в страховете си, най-вече защото не вярват в себе си и се страхуват вместо да обичат „процеса“(живота). Нека ви кажа нещо:

Ние не побеждаваме смъртта като живеем подълго. Ние я побеждаваме като живеем добре и пълноценно.

Любовта не се притежава, тя се упражнява. Ние не можем да я докоснем или вкусим, но я чувстваме около нас. Огледайте се. Ние сме заобиколени от хора, които ни обичат. Уникалността ни идва от нашия потенциал (от сърцето). Умът е по-скоро средство, за реализиране на тази уникалност. Разликата в това, дали ще се предадем или дали ще успеем е в тънкия детайл дали ще обичаме това, за което се борим. Поглеждайки се в огледалото и казвайки: Аз мога, аз ще успея, е не само обричане на успех, но и вдъхване на енергия в тази наша мечта.

Нищо не може да ни спре в гоненето и сбъдване на мечтите ни!

А решаващата битка за успеха ни всъщност се състой между същността и егото ни!

Любовта обаче ни дава енергия да вървим напред, а това ни прави щастливи… поне мен !

  • Хубав ден.
  • Повече обичайте, по-малко се тревожете!
  • Фокусирайте се върху доброто ако искате да сме щастливи всички и да живеем спокойно!
  • За по-добро утре, за по-добро аз, за по-красив свят.
  • https://www.youtube.com/watch?v=BKGcvhcdRBE

 

https://www.youtube.com/watch?v=BKGcvhcdRBE

Оставете коментар