Какво е животът – накратко !

Всеки иска това, което го кара да се чувства добре. Всеки иска да живее безгрижен, щастлив и спокоен живот. Всеки иска да изглежда добре, да е популярен, да има пари и така нататък…  Всеки иска тези неща, защото е лесно да ги искаме. Ако сега ви попитам – какво искате от живота? Вие най-вероятно ще ми отговорите – пари, да имам здраво и щастливо семейство и пр. Все хубави неща, но животът ни е даден за нещо повече приятели.  Нека ви задам един друг въпрос и всеки сам да си отговори – през каква болка и изпитания сте минали и искате да минете в живота си и готови ли сте да се изправите след като животът ви пречупи на колене? Всеки иска хубава работа, финансова независимост, но не всеки е готов да кара по 16-часови смени на работа…  И там е проблемът – ние сме станали нежни, оплакваме се от простите неща, а не можем да се справим със сложните. Няма как да сме богати без да поемем риск. Без да само жертваме и отложим доста от сегашните си занимания.

И идва моментът „Ами ако“. Този момент ни кара да правим грешки и да намаляваме стандартите си.  Щастието изисква мъка. Няма приливи без отливи (метафорично казано).   Положителното в живота ни е страничен ефект от справянето ни с негативното.

Хората искат: невероятна заплата, лека работа и хубаво тяло например, но тези неща не могат да дойдат при нас, без да преминем през стреса, болката и саможертвите нужни за тях.  Поемете рисковете, работете по 10 вместо 8 часа, започнете да тренирате. Всичко хубаво си има цена, а стойността на усилията ни ще определи след това стойността на наградата.

Качеството на живота ви не се определя от положителните, а от негативните ви преживявания.  – Единственият начин да станем добри „играчи“ в живота е да играем постоянно играта. Има едно златно правило, което ни се казва още от бебешка възраст. То е: Падаш-ставаш. Пътят към всичко хубаво е пълен с капани и спънки.

Вчера попитах един човек: защо не се усмихваш и си нещастна?

Тя ме погледна и отвърна просто „Не знам“.  След което се замисли леко и се усмихна.

Приятели – животът е прекрасен дар. Ние можем да имаме и да бъдем всичко. Не си слагайте етикети и ограничения. Ако нямате нещо – работете за него. Няма как да изберем лесен живот, но ако се научим да управляваме болките и трудностите си – трудното става потребност за развитие. И не забравяйте да се усмихвате и радвате по време на процеса! Няма никаква причина и обстоятелство, заради които да си струва да сме нещастни. Всичко в живота е или действие, или урок.  Импровизирайте, адаптирайте се, превъзмогвайте!

 Влюбете се в процеса и вложете всичко, което имате за успеха си!

Ако давате всичко от себе си, след това няма да се двоумите и упреквате себе си. Шампионът е шампион, защото е направил малко повече от това, което опонентът му е показал.  Да се научим и да даваме 120% от себе си е качество, което е задължително за всеки шампион. И вие го можете, просто трябва да поискате и да разбърниквате потенциала си !  Аз съм жив пример за това, че мечтите се сбъдват, ако работим по тях и ако се подобряваме ежедневно. Ако не го виждате – представете си го. Ако няма възможност – създайте я!

Оставете коментар