Символи на успеха

Твърде много хора измерват успеха си по това, колко пари изкарват или с какви други хора излизат. Аз смятам, че успехът трябва да се измерва в зависимост от това, колко си щастлив всъщност.“  – Ричард Брансън

спехът се измерва по много различни начини и ако не си „като всички останали“ навярно се чудиш, дали си на правилния път. Според телевизията, филмите и медиите като цяло, успехът, често се обвързва с количеството пари, които притежаваме. Според мен това не е съвсем правилно. Материалните средства могат да бъдат добър знак за успеха на някой човек, но те не са това, което има най-голямо значение. Ако се чудите как по-добре да измерим това, дали сме успешни или не – разгледайте тези 7 признака, които подбрах и съм изпробвал (т.е. доказано е, че работят)! …

  1. Не си се отказал и не се отказваш от мечтите си!

Дори все още да не сме сбъднали някоя от мечтите си, не трябва да спираме да правим планове за бъдещето и успеха си. Успехът не винаги се измерва от това дали сме осъществили всичките си цели. Понякога той просто означава да се доверим на вътрешния си глас и да не спираме да гоним тези цели. Да не се предаваме! Докато имаме мечта и не спираме да я преследваме  и да се самоусъвършенстваме, шансовете ни да я осъществим все още съществуват ! А ако го правите в момента – страхотно, на прав път сте!

  1. Все още си жив и здрав.

Това е може би най-важната измервателна единица в живота за успех. Животът може да бъде пълен с много изненади и обрати. Всички знаем, колко е трудно да живеем, когато сме в депресия. Но искам да ви кажа: ако сте продължали напред след всяко изпитание, ако не се отказвате и ако имате волята да продължавате, да се развивате и да се борите – честито, вие сте успешни !

 

  1. Въпреки трудностите си – ти се подобряваш и усъвършенстваш.

Понякога, хората чувстват, че са достигнали своя максимум и, че няма нужда да се развиват, учат и искат още нещо от живота за себе си. Искам да ви кажа, че дори да сте се проваляли няколко пъти в живота си, все още можете да сте успешни – ако се учите от грешките си и ги използвате като гориво за следващия опит. ( АКО СЕ ПОДОБРЯВАТЕ) ! Тук можете да вземете пример от децата и може би… от мен самия.

  • „Провалът е част от процеса на успех. Хората, които избягват да се провалят – избягват и успеха !“  
  1. Някой те обича.

Когато обичаме и бъдем обичани – нашата енергия е в апогей. А самото знание, че сме ценни за някой би трябвало да ни кара да бъдем велики.  Любовта пробужда душата да действа.

  1. Научил си се да прощаваш на другите за някои техни грешки.

Прошката е върховната степен на самосъзнатост. Чрез нея, ние се освобождаваме от негативните емоции и приемаме, че има нещо повече, което е отредено за нас…

  1. Ти си „Себе си“.

Няма по-добро нещо, което можеш да бъдеш освен себе си и добър човек. Аз вярвам в индивидуалния потенциал, а затова се иска кураж. Кураж да направим необходимото!

  • Когато сме себе си – ние сме СУПЕР хора!

 – Бъдете оригинални, Бъдете себе си и ще видите колко добре ще се почувствате.. 

„Ако повярваш, че можеш – вече си изминал половината път“ …

Оставете коментар