Аз съм шампион! Мотивация за тренировки.

О, да. Правилно прочетохте – ВРЕМЕ Е ЗА ТРЕНИРОВКИ. J

И макар да не съм спирал, приемам, че се завръщам, а това ми дава нова доза енергия.

Ние създаваме нашата собствена реалност. Понякога отнема около 10 години, за да стигнем резултатите, които желаем. Наша задача е да сме постоянни. Постоянни в тренировките, в усилията си. Имам новина за вас – чрез усърдния труд, може да бъде постигнато всичко. Мечтите са за всеки човек, но решим ли да действаме – ние трябва да сме готови. Готови на саможертви, готови за смях, а и за сълзи. През всичко, през което съм минал досега в  моя живот, аз чувствам единствено благодарност. Характерът, който си създадох и развих за себе си и шампионският дух, който имам са нещата, които ме карат да се усмихвам и имам волята да продължа, когато всичко върви „по дяволите“ !

Докажете – пред хората и пред себе си! – отидете на тази лекция, макар и никои от приятелите ви да не ходи, спортувайте, макар и да ви казват, че няма смисъл. От примера на успелите хора виждаме, че абсолютно никой не е успял от първия път. Постоянството е ключово ако ще сме шампиони. Ако искате да бъдете велики, решението е „всеки ден“ – Всеки ден да се трудим, да спортуваме, да учим.

  • Тази седмица се завръщам във фитнеса, след едномесечна пауза (не ме разбирайте погрешно). Паузата ми представляваше работа по мечтите ми и учене за изпити.

Разбирате ли, има разлика между това да сме шампиони и да се мислим за такива.  Ние, шампионите имаме план, имаме воля и не спираме…НИКОГА!

Най-силното оръжие в тренировките е, когато се уморим – затваряме очи и си представяме как ще изглеждаме в бъдещето, ако сме постоянни и тренираме.

Знайте, че в края на всяка серия може да се направи още едно повторение.  – За мен серията не свършва след определен брой повторения. Тя свършва, когато нямам сила да вдигна тази тежест вече. Не спирам да бягам, докато не ми откажат краката, а дори тогава започвам да „пълзя“ до целта! А след това – ние продължаваме – ден след ден, седмица след седмица – надграждаме себе си и тялото ни. Любим израз: Здрав дух в здраво тяло!

Направете си тренировъчни цели.  – Какво искате да постигнете, каква е целта ви. Оставете вашата цел да ви мотивира. Представете си бъдещето в което сте успели, а след това се върнете в настоящето и направете следващата серия! Любимото ми чувство е болката в мускулите след тренировката и трудностите в движението по време на мускулната треска. Защо? Ами защото това индексира нещо, а именно, че съм постигнал някакъв мускулен растеж. Едно много важно правило е, че трябва преди всичко да го правите за себе си и да си зададете такава нагласа. Повярвайте в бъдещето. Стив Джобс ни казва „Няма как да свържем линиите, гледайки назад във времето. Затова трябва да повярваме, че линиите ще се свържат някак в бъдещето“ (поради действията и решимостта ни).

 

Аз съм шампион.

Искрено се опитвам да ви мотивирам, но целта е всеки сам да се мотивира. Затова трябва да се започне с един въпрос и нагласа.

  • Кой съм аз? Аз съм шампион!

Искам да запомните това през целия процес на работа:

Аз ще преодолея всички трудности. Провалът не е в речника ми. Аз ще повярвам това, в което другите се съмняват, но в същия момент ще се старая да им докажа, че съм прав. Тренирал съм ума си и тялото ми ще го последва. 

Кой съм аз? Аз съм шампион!

Аз ще приема факта, че моите конкуренти не искат да успея, но никога няма да се предам. Слабостта няма да бъде в сърцето ми. Ще следвам примера на великите и ще стана като тях.

Кой съм аз? Аз съм шампион !

Ще стъпя на бойното поле на живота и ще  си присвоя успеха директно от сърцето на съмнението. Ще покажа на конкурентите си, че не могат да се сравняват с мен.

Никой не може да ме дефинира и да каже какво съм и какво не съм.  До последния си дъх ще гоня мечтата си и ще напиша своята история, която светът ще запомни.

 Кой съм аз? Аз съм шампион!

 

Оставете коментар