Лъжата в която живеем!

В този момент, можем да сме навсякъде и да правим всичко. Вместо това, ние седим вкъщи пред екраните…

Та, какво ни спира да бъдем и да направим всичко, за което желаем. Всеки божи ден се събуждаме в една и съща стая и следваме рутината, която сме си задали. Макар че, като малки всеки ден е бил  ново приключение за нас. Но по пътя  ни нещо в нас се е променило! Но какво и защо ?

Преди дните бяха безкрайни – сега се пропиляват в графици и работа. Нима това е смисълът на  нашето личностно израстване и свобода?

Храна, вода, дрехи.  Всичко е собственост на разни корпорации и ние трябва да им робуваме, за да достигнем тези блага. Това се оказва свободата на 21 век. Ако се опитаме да противоречим на установеният ред и мир, резултатът е затвор. Но нима това е справедливо? В училище ни програмират като мишки в лаборатория – да мислим еднакво и да не сме различни. Само, за да можем да бъдем достатъчно умни да си вършим работата, но да не осмисляме реално защо го правим. Затова работим докато не станем негодни за работа, а след това просто ни забравят. Ние самите сме главната сила на елита и промяната зависи единствено от нас, но докато не го осъзнаем ще си останем само… овце. Излезте навън, засадете едно дърво, порадвайте се на слънцето (докато го има), но не оставяйте живота ви да се диктува сляпо от „властта“. Защото истинската власт – това сме ние самите.

А фактът, че около милиард човека гладуват, въпреки, че има храна за всички на света ме кара единствено да се чудя, в що за нечестна система живеем ?

„Ние сме чумата, която унищожава света, а не разбираме или по-скоро не искаме да разберем, че го правим умишлено.“

А трябва ли да е така..може ли по-инак? Хора, излезте от тази проклета зона на комфорт и егоизъм. Не всичко е обект на притежание, не става дума само за това кое е хубаво, а за това, кое е справедливо! Парите нямат стойност. Ние им придаваме такава. Тогава защо не се променим и не започнем да зачитаме истински ценните неща? Доказано е, че лекарствата са виновни за 1/3 от смъртните случай в света. Защо не се научим да се лекуваме чрез силата на духа и волята си? Спомнете си какво ви казах в първите си статии: Не , възможно е.

Компютрите, машините и технологиите в същност не показват колко сме умни, а колко мързеливи сме станали. Ние умишлено съсипваме прогреса си. Слагаме маската на щастието, но зад нея се чувстваме нещастни. Утрешната война няма да създаде нови решения, а ще унищожи всички възможности. Затова ви апелирам: открийте доброто в света и в себе си и го предайте нататък. Правете света по-добро място и дарете усмивки на околните. Ако търсите щастието –не го търсете в тъмнината на света. Разровете се в светлината в душите си. Развържете се от мрежата и се свържете с хората. Общувайте! Спрете да чакате промяната и се превърнете в нея! Оставете завета с който искате да бъдете запомнени и да се самоопределяте. Това е нашата история, вашата история, това е съдбата ни !

  • Преди 2 000 години…”civis romanus sum”. – един човек е доказал, че всеки е свободен да се самоопределя и да се бори за това в което вярва. А днес – във време на демокрация и свобода аз мисля, че това е наше задължение. Замислете се. За какво ни е даден този живот да живеем, ако не направим това което чувстваме, че е редно да се направи и не бъдем уникални.
Ако го видите, ще го повярвате. Не, не, не !

Ако повярвате ще го видите !

 

Оставете коментар