7.2. За манталитета и българското в нас.

-Социализъм, капитализъм, демокрация… Все термини, които ни влияят някак негативно.

Ежедневно забелязвам как сами се ограничаваме и се отказваме от нещо още преди да сме го започнали и то само заради страх от провал или „какво ще си кажат другите“. Ние се програмираме да отричаме новото и да се задоволяваме с минималното, което имаме. Ние сме се отдалечили от миналото си, но миналото ни не е избледняло от нас. Това въздейства на начина по който се само оценяваме. Затова запомнете, че в живота не получаваме това което искаме, а това което заслужаваме !

Разширете мирогледа си ! – Толкова много от нас минават през живота, без да оставят своя завет. Ние пренебрегваме нашите собствени заложби и възможности. Това е голям проблем! Помислете – кое е това нещо, което ви влече, към което изпитвате страст и желание да правете. И от там нататък – преследвайте го докато не станете първи в тази област ! Всеки ден си казвайте по нещо позитивно. Направете първата стъпка още преди да се чувствате готови.

Най-лесното нещо е да започнеш. Най-трудно е да промениш начина си на мислене, но с времето и това става ! „ – Методи Недев

 

Ако искате да сте необикновени и да останете запомнени от света – тайната е, просто да си присвоявате колкото може повече умения и опит. Всеки един от нас има възможността да стане велик, дори и в България. Бих казал, че най-важното е да се откъснем от нагласата „Не мога“ и да си кажем „Аз мога!“.

Дисциплината и контролът на навиците ни ще ни донесе първия милион.  – Ние не се раждаме велики,  ние ставаме такива. Открийте това, което ви прави уникални и което правите от сърце и го усъвършенствайте до перфекционизъм. Ние трябва да умеем да правим, това, което другите не могат, за да ги накараме да променят мисленето си. Това което искате да станете и цената, която сте готови да платите за това са решаващи за величието на успеха ви. Тази цена е резултат от пътя по който вървите. Да сме ентусиазирани е нормално, но да издържим на болката и отхвърлянето е рядко срещано. Да не се предадем, когато всичко се срине в краката ни – това е силата на духа и аз вярвам, че тази сила бива създадена единствено от нашата воля за успех !  Разликата между победителя и загубилия няма нищо общо с тяхната генетика или с потенциалната им сила. Когато започваме нещо ново – ние използваме умения, които не сме използвали досега, а това ни дава опит и интерес да продължим напред, като всеки нов ден усещаме как напредваме все повече и повече. Ние се перфекционираме и подготвяме за следващото ниво. „Ние трябва да се наведем, за да скочим, но след навеждането скокът ни ще е в пъти по-висок.“

Няма да прегорите първо психически, защото винаги първо прегаряме физически.

Тялото ни е материалната форма на душата ни. Но ако ние не го тренираме или ако го оставим да мързелува – съзнанието ни, започва да ни поставя в неловки ситуации. Къде сте в момента? Не телом, а духом, къде сте ? Имате ли куража да се вземете в ръце? 24/7 вярвайте в себе си и си повтаряйте, че можете! Докоснете се до безкрайността на Вселената. Черпете енергия от собствената си воля, така няма да прегорите – нито психически, нито физически. Вашата себестойност е по-уникална от мнението на другите за вас ! Какво по дяволите сте вие? Вие сте звезди, вие сте искрата дала началото на Вселената. Запомнете го. Убийте съмнението и напред и нагоре !

Най-големият урок в живота е, че нищо няма да се промени, ако първо не се променим Ние! Когато се променим, всичко се променя за нас. Трябва да работим над себе си повече от всичко останало. Ще открием доста сфери в които можем да се развием, но първо идва промяната, приятели. Независимо от икономиката ни, от началника ни, от сегашното ни финансово състояние – нашето желание да се развием и успеем ще ни направи свръхчовеци. Няма какво да чакаме – ако искате нещо – отидете и си го вземете. Не се прекланяйте. Последвайте примерите на Левски, Ботев и другите велики личности от славното ни минало.

„С нами бог!“

 

„ Нищо няма да се промени, ако не се променим първо ние. Пътят е труден. Изпълнен е с разочарования и болка, но нищо не боли повече от това, след 30 години да се чудим защо не сме сторили това, по-рано ! Нищо няма да се промени, ако първо не се променя АЗ и не се отдам  на целта си!“

 

Отърсете се от проблемите и разочарованията в живота. Вървете по пътя на вярата, а не по пътя на съмнението. Въздействайте върху другите хора положително.

АКО АЗ МОГА ДА ГО НАПРАВЯ – И ТИ МОЖЕШ ДА ГО НАПРАВИШ. ЗНАЙ, ЧЕ СИ ГОТОВ ДА ИГРАЕШ В ПО-ГОЛЯМАТА ИГРА !

По дяволите! Изкрещете, ядосайте се и действайте. Променете действителността и направете бъдещето ни по-добро отколкото можем да си го представим. От нас зависи. Успех !

Оставете коментар