Чувството да си жив.

Здравейте, приятели. Весело посрещане на Новата година и дано тя е тази, в която ще открием пълния си потенциал.

Чувството да си жив – Страхотно чувство! Това е най-големият дар, за който се борим. Знам, че постоянно ви говоря за мотивация и за това как да я овладеем, но в същност истината е, че това сте вие самите. Вашата индивидуалност е основният мотив за изпълнението на всяко свое действие.

Животът е като игра на карти.
„Всеки играч трябва да приеме картите си, а след това да избере най-правилния начин да ги изиграе, за да спечели“ (Волтер). Първата стъпка към постигането на целите е да можем, да си представим как ще изглеждаме на финала на пътя по който вървим. Вече ви казах, че трябва да си поставяте цели и да се борите ден след ден!  Всеки ден, в който сме будни ние имаме да направим един избор: да продължим напред или да се откажем от целта за деня. Ние трябва да умеем както да побеждаваме, така и да се поучаваме и претърпяваме загубите в живота. Вече ви говорих за силата на убеждението. Е, всъщност оказва се, че да убедим себе си в собствените си мечти и вярвания и това, че те са продиктувани за нас от Бог се оказва най-трудно ! Това да си жив е уникално, а именно фактът, че това се случва в 21 век, с всички тези чудеса, които се случват около нас е знак за нас, че трябва да сбъднем мечтите си (без значение от нищо друго). Живеем в най-чудното време, но трябва да го възприемете така. Не обръщайте внимание на цветовете, обърнете внимание на цялостната картина. Бъдете позитивни и ще се стремите –подсъзнателно, да забелязвате хубавото в живота. Ние всички търсим това нещо, което ни кара да се чувстваме живи. Издигнете се над материалното и превърнете подсъзнанието си в машина за амбиция. Защо? Защото „Подсъзнанието може всичко“ (Джон Кехоу).

(П.п. страхотна книга. Препоръчвам ви да я прочетете.)

Един друг съвременен философ – Лес Браун ни казва през 2016г.:

„Ако животът ви събори на земята, гледайте да паднете на гръб, защото ако можете да погледнете нагоре, вие ще можете и да се изправите !“

За жалост много хора спират да вярват в мечтите си, още след първия провал. Те се спират на „но“.

  • „Но аз опитах веднъж.“

И какво от това. Аз искам от вас да сте разпалени всеки един ден и с всяко едно действие. Никога не знаете кога ще попаднете в ситуация, в която ще имате на разположение 1 милион и няма да се притеснявате за финанси. Аз имам друга стратегия. Моят план е да се провалям до степен, до която ще достигна до успеха. Няма значение ако нямам пари в банката, или ако никой не вярва в мен. Защото аз имам страст, имам воля и имам любов. Тези 3 качества единствено могат да ни поддържат живи и вдъхновени преследвачи на цели. А аз не смятам да се отказвам от нищо ! Другото качество е надеждата. Надеждата пък ни дава свобода. Свободата да излезем от зоната си на комфорт и да се надяваме в нещо, колкото и абсурдно да звучи за другите. Между другото не слушайте другите. Не приемайте от тяхната негативна енергия. Вие сте прекрасни такива, каквото сте. Светът е нараняващо място. Той има нужда от надежда и любов! Без тях ние няма как да разберем защо сме тук. Искам да се погледнете в огледалото и да си кажете на глас – Възможно е! Накарайте вярата си, да ви даде енергия.

Смятам, че всеки от нас, в даден момент, е имал негативни нагласи към самия себе си. Забравете ги!

Всичко е възможно. Не знам през какво минавате в момента, но знам, че ако повярвате в себе си, вие ще сте по-силни и ще го преодолеете. За да разберете как изглежда невероятното, станете невероятни ! Аз не мога да ви го кажа, но целите ви ще ви го продиктуват: колко почивка ви трябва? Колко саможертви? Колко лишения и т.н.

Животът е серия от препятствия. Едни живеят с цели и амбиция, други живеят напразно. Вие решавате ! Ако проследим животът на великите – именно техните решения в трудните моменти изграждат характера им и ни карат да ги почитаме толкова много.  Животът си има цел, има дизайн и ние го сътворяваме. В нас има нещо непроменливо и вечно и то е нещото, което ще ни даде личното щастие и удовлетворение. Иска се само да скочим и да се втурнем към него. Ще осъзнаете, че сте по-силни отколкото някога преди това е можело да си представите! Мислете така, все едно вече сте човека, който искате да станете. Все едно вече сте станали Него. Всички граници са само в главата ви. Изнесете съзнанието си извън  лимита на разума си – пред себе си. На света са му нужни повече хора, които са истински живи и неповторими. Няма да стане от днес за утре! Не прибързвайте „процесът“! Всичко е във вашите ръце.

Разбърникайте потенциала си.

  • Правете всичко, което Се налага, за да Не се налага да правите всичко, което Не се налага след това ! – (Методи Недев)
  • Това е вашата история, вашият живот. Вие сте на шофьорското място. Ако искате щастието си – идете и си го вземете. Никой няма да ви го поднесе на тепсия !
  • Никой освен вие самите няма силата да ви отклони от пътя ви !

 

Оставете коментар