Съвети за фокусиране

 

Добре, започнали сме нещо, стигаме до определен етап и изведнъж прогресът ни спира. Или поне така изглежда???

Да, наистина нещата се периодизират и забавят, но има едно изключително важно нещо – ние трябва да останем фокусирани над целта си. Това ни е задължение.  Как да се фокусираме в трудните моменти, когато всичко изглежда, че е срещу нас? Ето ви няколко съвета.:

  1. Определете си приоритетите, отделете време и работете по една задача на ден, за максимална ефикасност.
  2. Избягвайте психологически и онлайн разсейвания – останете фокусирани.
  3. Дъвчете бавно храната си и дишайте умерено – „здрав дух в здраво тяло“ .
  4. И за финал – намерете време да избягате от реалността. – затворете очи, помислете си нещо позитивно или поиграйте някоя любима игра. Направете нещо, което обичате. Това зарежда с положителна енергия.

Фокусирайте се над себе си. Помислете какво искате и си задайте един много важен въпрос:

Ако днес беше последният ден от живота ми – бих ли направил това, което ще направя сега? Това ще ви даде реална представа за това какво искате наистина в живота. Някои се мотивират от провалите си, други от страха, а трети решават да гонят мечтите си до последен дъх. Аз съм от третия тип, а вие? Помислете добре и може би се пре-фокусирайте. Защото в живота, приятели, печели този, който е готов да живее и да умре за целта си. Материалното няма много голямо значение. Има една основна концепция на успелите хора. И тя е: ако искаш нещо – иди и си го вземи ! Колкото по-странен сте за другите, толкова по-отдаден на целите си ставате. Ако хабите времето си за купони и за това да опитвате да се харесате на другите, ако това, че хората ви наричат странен ви притеснява – имате грешка в нагласите си. Великите хора мислят различно. Те се опитват да успеят, дори в лицето на провала.  Нека ви напомня нещо. Вие сте родени в тъмнината, което означава, че сте я присвоили. Вие се оформяте в нея. Ако работим в мрака, когато никой не гледа – шансът ни да завършим велики е много голям, приятели.

Ключови думи са: воля и фокус.

Ключови дейности – работа и усилия.

Не се предавайте !!!

В момента, в който излезете от зоната си на комфорт, вие политате нагоре. Аз живея живота си с ежедневни премеждия и сблъсъци с него, но така съм щастлив и знам, че ако беше лесно нямаше да е интересно. Уважавайте съдбата и силата си. Останете на тренировъчната площадка, на игрището, в библиотеката. Не оставайте чуждото мнение да ви разколебае. Вършете работата си сега и по-най блестящ начин, и вижте как ще полетите до звездите.

  • Погледнете се в огледалото. Не се разсейвайте с нищо. Попитайте се: какво сега? Ако вярвате в себе си и мечтата си, ще чуете едно тихо гласче вътре в ума си, което ще ви прошепне: Давай, Действай и успей. Никога не се предавай ! За жалост приятели семейството и приятелите ни в повечето случай ще са първите хора, които ще се опитат да ни разубедят от мечтите ни. Помнете, вие имате визия мечта и друг светоглед. Вашата амбиция е по-велика от отказът на другите.  Нашата реалност се основава на нашите решения и действия. Ако има нещо в живота ви, което не ви харесва или искате да промените – фокусирайте се над него и…. убийте съмнението. Бъдете отражение на успеха си! Променете начина по който гледате над нещата и нещата, които ще гледате ще се променят ! Филмовите и общо взето всички индустрии са пълни с фалшиви реалности. За мен това е знак, че ние „СЪЗДАВАМЕ“ себе си и живота около нас. Или поне това целим…Фокусирайте се над успеха и мечтите си и бъдете легенда !

Ето един пример:

Ами ако Стив Джобс се беше страхувал, че няма да харесат идеите му. Нямаше да има IPhone. Та, запитайте се – искате да сте човек, който се бой от провала или човек, който е готов да живее и умре за мечтата си. Ако обичате успеха, нищо няма да може да ви спре !  Жалко е единствено фактът, че едва 1 % от хората се придържат към целите си. А можеше да има много повече велики хора в света. Ех, да, Можеше …

Като последни съвети ще ви кажа:

Бъдете по-корави от живота си.

Живота е като парче пластелин. Моделирайте го по ваша воля. Използвайте своите 24 часа по предназначение! 

Преминете в режим „звяр за успех“ и не бъдете обикновени (посредствени).

Тайната на успеха е: Фокусирайте се над това което искате, а не над това което ви спира.

Една от най-силните техники, който може да използвате за да гарантирате успеха си е: да сте съсредоточени върху това което искате (естествено 24/7). Не се притеснявайте от временните спънки, които ще се появят на пътя ви към целта. Лесно е да го кажем, но сериозно,  когато момента за работа дойде, запазете себе контрол и това желание да успеете. 80% от мотивацията ни е това, което сами си казваме. Забравете думата „но“ ! Тя ще ви накара да се прикриете зад всякакви обяснения и оправдания за това, защо не давате 100 % от себе си. Изберете и то правилно: ще се доверите на вашето мнение или на чуждото мнение за вас…?

Тук ще цитирам едно проучване на реномирано списание за психология:

„Фокусиране на съзнанието е един от най-мощните методи за препрограмиране на дълбоките човешки зависимости. Ефективно приложен, този метод понякога може да заличи дадена емоционална зависимост за изненадващо кратко време. Колкото повече ни предлагат сигурност, топли и приятни емоции, толкова по-зависими ставаме, а в много случаи това ни причинява болка и страдание. Фокусирането на съзнанието ни помага да препрограмираме тези силни наши зависимости и да опазим щастието в живота ни .“

УБEДETE CE, ЧE HAΠЪЛHO BЛAДEETE CEБE CИ

Продължавайте да си казвате, че сте способни на всичко. В един момент думите ни стават символи. Всички проблеми са единствено в ума ни. Чрез съзнателно фокусиране обаче, ние можем да контролираме този ум и да го пренасочваме. Единственият проблем е, че прекалено много, ние се фокусираме над неща, които не са ни нужни. Обсебваме се от всякакви условия и условности, продиктувани ни от външната среда. Няма значение къде сме в момента! Нашите емоционални зависимости няма да изчезнат изведнъж, но можем да ги превърнем в предпочитания и да ги използваме за усилващи фактори в живота си.  Научете се да се радвате на живота си. И да обичате и цените всичко около вас. Довиждане! И помнете:

Останем ли фокусирани – оставаме силни !

  • Методи Недев

Оставете коментар