Не спирай да мечтаеш, само защото си сънувал малък кошмар.

 

И така, ето, че стигнахме до момента в който имаме ясна мечта и план за действие. Но изведнъж – Бум и всичко се срива. Какво правим в тези моменти? Да, да променим живота си винаги е трудно, но мисля че вече ви казах: колкото по-труден е пътят, толкова по-сладка е победата накрая. Не можете да си позволите да се страхувате и отказвате ! Това ще ви преследва и гложди съвестта ви до края на живота ви. Аз лично се научих да изолирам страховете си и единствено целта ми ме мотивира. И то всеки Божи ден ! Почувствайте се достойни. Това, което правите в момента сте можели да го правите още преди години! Няма значение. Светогледът ни трябва да е – напред и нагоре. Обградете се, подражавайте на и привличайте хора, които са гладни за успех и реализация. Това са хората, които знаят, че всичко зависи от тях, и те са готови да се пожертват за идеалите си. Тези хора отказват да живеят живота такъв какъвто е. Те искат повече. Ако искате да изживеете мечтата си – Обградете се с победители.

Има всякакви видове трусове в живота – финансови, емоционални, физически…

Ние имаме толкова много отговорности, напрежение и отхвърляния около себе си, че когато изведнъж попаднем в „бурята на живота“, ние се изгубваме. И още по-лошото –изгубваме божието присъствие край нас.  Животът е перцепция. Това ми харесва. Това означава, че мога да го моделирам по мой вкус. Не обичам да го хабя… Винаги стойте фокусирани. Ограничете купоните, социализацията и лицемерието. Хората ще те питат: защо, защо, защо?

Отговори им: защото се опитвам да успея. Колкото по-странен сте, толкова по-отдаден на гениалността си сте. Можете или да си желаете по-лек път и минимални трудности и да забавите процеса на величието си, или да минете по трудният, но стойностен път и да се превърнете в красива пеперуда накрая. Изборът е ваш ! Твоят живот е рефлексия на твоите избори. Трябва да се извисите над кошмарите си, да запомните и да си проектирате своята мечта пред очите си – 24-7 – през цялата година. Чрез контролиране на вътрешния си свят, вие можете да контролирате и външния. Ето 1 пример:

Лекарите казаха, че не мога да стана по-силен. Но, ето че след 2 години мотивация и усърдни тренировки обърквам всичките им представи. Това приятели е силата… силата на волята !

А сега да ви попитам: какво диктува събитията в живота ви? Късмет, работа, или някой друг може би ? Или сте вие?

И ако сте вие – гарантирам ви, че величието вътре във вас си търси начин да пробие навън. Звучи клиширано, но ако вие не повярвате в себе си – никой друг няма да го направи !

Всичко е възможно ! Не се предавайтееее !

Може би няма да имате нужните ресурс и знания, но всичко което ви трябва е просто да започнете. Започнете ли веднъж, нещата плавно се нареждат в логическа верига към успеха. Ще поправите грешките си, ще се пренаредите, ще мислите по друг начин. Опитът и вълнението от нови начела са велики усещания. Те могат да ви накарат да се смеете, дори след малък провал. Използвайте ги за да си повдигнете духа !  От там нататък всичко е прогресия. Началото ще ви даде интерес. Интересът – план, планът – воля, а волята – Успех !  В края на краищата ще станете успешни и хората ще искат да са като вас. Тогава, те ще ви следват. Не искате ли да знаете какво ще е чувството, да има хора които да ви боготворят и обичат безусловно? Вие сте господарите на своят живот, вие решавате кой, какво, кога, къде и как. Може да ви повлияят. Изградете си мощно енергийно поле и приемайте единствено позитивите около вас ! Спрете да губите време и се погрижете всеки ден да се зачита.  Запалете страстта си. Приоритизирайте се  и оставете около вас единствено хората, които ви бутат към показване на величието си. И тогава ще избухнете ! Само дисциплинирайте се да мислите като победители. Ако искате да сте щастливи трябва да се обичате. Мечтите ни, но без цели за осъществяване са само мечти.  Без цели, мечтите ни единствено всяват разочарование. Разберете, че за да осъществим целите си ни трябва строга дисциплина ( в смисъл разделение на удоволствие и задължения) и силен дух.

„Здрав дух в здраво тяло !“

  • Малък съвет: Слънцето изгрява и залязва за теб. Работата спори след изгрев. Ако свикнеш с това ще имаш силно тяло и здрав дух. А мозъкът най-добре си почива и се прояснява във вечерния сън. Така правят монасите и военните, за да имат сила да служат. Хубаво е в средата на деня да си дремнете за половин час, лежейки по гръб. Така кръвта освежава лицето и главата.

 

Всички минаваме през нашите собствени „кошмари“ и предизвикателства в живота, а някои от тях са толкова ужасяващи, че започваме да се чувстваме безпомощни. Има нещо, което съм научил в живота си и то е, че винаги се будим от кошмарите си и след това светът изглежда по-хубав. Както е казал Молиер:

„Колкото по-голяма е трудността, толкова повече слава има накрая.“ Нощта е най-тъмна точно преди изгрева приятели.  Еквивалент на кошмарите са провалите.  Запазете добрата си вяра и воля за успех. Най-вече в трудните мигове ! Всеки нов ден ние имаме потенциалът да сбъднем мечтите си, ако работим над тях ! Едно от най-тъжните неща в живота е да се откажем от тях. ДА, ще е трудно, ще има моменти в които искате да умрете може би, но това са само част от нещата през които трябва да преминем, за да сме успешни. И знаете ли, на края си струва. Хората често разрешават на болката от предишни преживявания да определя бъдещето им. Агонията от спомените ни, ни вкарва в състояние на нихилизъм. Някои хора сами избират болката от миналото да определя бъдещето им… не бъдете като тях. Та, като приятелски съвет ви казвам отново : Не спирайте да мечтаете заради един кошмар. Никога не подценявайте това, какво контролирате в живота си !

Изправете се – погледнете нагоре – и никога не се предавайте.

– Ако живеем без да мечтаем, животът ни става задължение. (Това е една скучна и безинтересна работа).

-Доверете се на интуицията и мислете със сърцето си. Те вече знаят какво наистина искате да станете.

– Спомени ли? Винаги можем да си създадем нови и по-добри житейски опити.

Помнете, че всеки ден има ново начало, нова благословия и нова надежда, и е наше задължение да ги открием ! И не позволявайте на поведението на другите да наруши вътрешният ви мир. Благодарете на Бог, че сте живи и здрави… !

Оставете коментар