№3- Знаеш, че си завършил успешно, когато накрая можеш да погледнеш назад и да се усмихнеш.

Не знам каква е мечтата ви. Не знам и през колко разочарования сте преминали в опитите си да я постигнете. Искам просто да знаете, че тази мечта, която пазите в съзнанието си е възможна за осъществяване. Някои от вас вече знаят, че е трудно – да се промениш, да минеш през провала и болката. Моментите в които се съмняваме в себе си – това ни боли и убива духовно. Най-великата мотивация е дошла от хората, които са ми казали, че не мога да направя нещо. За мен мечтите са естествена форма на вдъхновение, която изисква единствено да се вгледаме в душата си. Интересно е, че всеки от нас притежава способности с които може да стане велик. Но защо повечето хора не действат над мечтите си? :

  • Първата причина е страхът от провала – ами ако не успея да го направя…
  • А втората е страхът от успеха – ами ако го направя, но не мога да го поддържам или не е за мен…

Рискувайте и преди да критикувате другите хора – първо бъдете критични спрямо себе си. Животът придобива едно специално значение за хората, които не спират да преследват мечтите си.  Не всеки ще ви подкрепи и не винаги ще е приятно, но хората, които отказват да се съобразяват с чуждото мнение и са упорити винаги успяват. Когато преследваме мечтите си ние сме супер хора. Можем да променим живота си, да накараме родителите си и училището ни да се гордеят с нас. И най-същественото – можем да променим хиляди други животи към по-добро.  Да мечтаеш е силна дума и нанася много удари. Иска се кураж, увереност и да „освободим лъва в себе си“. Никой няма да ни благодари, оцени и подкрепи за мечтата ни в началото. Арнолд Шварценегер – една личност еталон за дух, страст и воля ни дава 7 златни правила за успех. Едно от тях е: „Игнорирайте хората които ви казват не“ . Единствено Аз-концепцията ни е важна за личния ни успех и сила. Ако сте стигнали до момент в който се усмихвате заради това, което сте направили – страхотно. А сега започва истинската работа – да направим това нещо вечно и запомнящо се.  Според Айнщайн един от най-важните въпроси за съзнанието ни е „ В приятелска или враждебна вселена живея?“ В крайна сметка приятели – всичко зависи от светогледа ни. Ако ние виждаме света тъмен и безперспективен. В такъв свят ще живеем, но ако ние си го „представим“ по наш образец, той може да бъде страхотно място. Подчертавам „представим“, понеже нашите мисли оформят 80% от крайния резултат. Нашето величие и мечта, за които си мислим от година или две, избледняват… Решете и действайте бързо. Ще ви дам един пример. Бъстър Дъглас прави невъзможното. Той нокаутира Майк Тайсън. Това се смята за един от феномените в бокса и жив пример за това, че съзнанието има по-голяма сила от физиката.   Когато искате нещо страшно много – не бройте цената. Правете всичко по трудният начин и не мислете за това колко ще ви струва.  Всеки един от нас получава поне един шанс да положи основите на своя завет. Какъвто и да е той – положете ги ! И то чрез усилията и работата си.

Няма учители в живота, които да ви кажат, че ще стигнете надалеч, но аз знам, че щом търсите мотивация значи имате страст и амбиция. А това е знак, че сте мечтател и борец.  Време е да преоткрием себе си. Чуйте ме, човекът който е открил нещо, но по пътя е изгубил всичко е човек който има волята за успех и не се предава пред нищо. Това е израз на божият дух в нас.

Така че, където и да отидете – можете да се справите и успеете единствено ако не се предавате !

 

 

P.S.  Освободете се от стереотипите и задръжките и ще видите, как има толкова много възможности пред вас !!!

 

  • Воля за успех; Методи Недев;

Оставете коментар